Asya'da savaş çanları: Hindistan'dan Pakistan'a hava saldırısı

Asya'da savaş çanları: Hindistan'dan Pakistan'a hava saldırısı

Keşmir'de yaşanan bombalı saldırının ardından, Hindistan hava kuvvetlerinin Pakistan'daki milis kamplarını vurduğu bildirildi.

Hindistan, 40 kişinin öldüğü saldırının ardından Pakistan'a hava saldırısı düzenledi. Saldırıda silahlı grupların kamplarının vurulduğu öne sürüldü.

Euronews'in haberine göre, iki nükleer güç Pakistan ve Hindistan arasındaki gerginlik, komşu ülke topraklarına yapılan hava saldırısıyla yeni bir boyut kazandı. Hindistan Tarım Bakanı Gajendra Singh Shekhawat sosyal medya hesabından Hint hava kuvvetlerinin Pakistan'ın içerisine operasyon yaptığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Shekhawat, hava kuvvetlerinin salı erken saatlerde sınırı geçerek militan kamplarını vurduğunu ve 'tamamen yerle bir ettiğini' öne sürdü.

Pakistan Ordusu da Hint hava kuvvetlerinin topraklarına girerek hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

Saldırılarda, Ceyş-i Muhammed adlı silahlı grubun eğitim kamplarının hedef alındığı ifade ediliyor. Ceyş-i Muhammed, Keşmir'de Hint güçlerine yönelik saldırıyı gerçekleştiren gruptu. Hindistan, bölgede düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda Ceyş-i Muhammed mensubunun öldürüldüğünü iddia ediyor.

Hindistan ve Pakistan arasında sınır ihtilafının bulunduğu Keşmir bölgesinde paramiliter kuvvetleri taşıyan bir konvoyu hedef alan bir bombalı saldırıda en az 40 güvenlik görevlisi hayatını kaybetmiş, Hindistan bu saldırı nedeniyle komşusu Pakistan istihbarat servisini (ISI) sorumlu tutmuştu.

Pakistan ise savaş tehdidine kadar varan açıklamaların ardından orduya 'hazır olun' talimatı vermiş ve Hindistan’dan gelecek bir saldırıya tam güçle karşılık vereceği uyarısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.