Pakistan hava saldırısı sonrası Hindistan'a misillemede bulunacak mı?

Pakistan hava saldırısı sonrası Hindistan'a misillemede bulunacak mı?

Pakistan'ın, Keşmir'de düzenlenen hava saldırısı sonrası Hindistan'a misillemede bulunup bulunmayacağı soru işaretlerine yol açtı.

Pakistan'ın, Keşmir'de düzenlenen hava saldırısı sonrası Hindistan'a misillemede bulunup bulunmayacağı konusu soru işaretlerine yol açtı.

Hindistan Hava Kuvvetleri bugün erken saatlerde, Keşmir'in Pakistan kontrolündeki bölgesine yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi.

Hint yetkililer, saldırılarda çok sayıda Ceyş-i Muhammed mensubunun öldürüldüğünü ve birçok kampın imha edildiğini öne sürdü. Pakistan ise, Hindistan savaş uçaklarının saldırı gerçekleştiremediğini iddia ediyor. Pakistanlı yetkililer, savaş uçaklarının Hint savaş uçaklarını önlemek için kalktığını, Hint savaş uçaklarının da bu nedenle ağırlıklarını atarak üslerine geri döndüğünü açıkladı. Pakistan, bölgede atılan ağırlıklar sebebiyle küçük çaplı tahribat olduğu görüşünde.

Hindistan'ın, Keşmir'deki kontrol hattını ihlal etmesi sonrası bölgede tansiyon oldukça yüksek. Hint kamuoyu, saldırıyı sevinçle karşılarken, Pakistan'da ise misilleme yapılıp yapılmayacağı sorusu gündeme geldi. Pakistan Başbakanı İmran Han, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Hindistan'ın olası bir saldırısı halinde misillemede bulunacaklarını açıklamıştı.

Bugünkü hava saldırısının ardından birçok Pakistanlı yetkili, Hindistan'ın saldırısına karşı misillemede bulunulacağını iddia etti. Saldırı sonrası başbakan İmran Han, durumu görüşmek üzere kabinesini toplantıya çağırdı. Yerel kaynaklar, toplantı sonrası İmran Han'ın, Hindistan'ın saldırısını haksız bularak, Pakistan'ın uygun zamanda karşılık vereceği yönünde bir açıklamada bulunduğunu aktardı.

Atmosferin oldukça gergin olduğu bölgede, Pakistan'ın vereceği karşılığın, iki ülkeyi yeni bir savaşın eşiğine sürüklemesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.