Çavuşoğlu'ndan Pakistan-Hindistan gerilime ilişkin açıklama

Çavuşoğlu'ndan Pakistan-Hindistan gerilime ilişkin açıklama

Pakistan ile Hindistan arasında yükselen tansiyona ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye olarak gerginliğin azaltılmasında her zaman katkı yapma arzusundayız" dedi.

Pakistan ile Hindistan arasında yükselen tansiyona ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye olarak gerginliğin azaltılmasında her zaman katkı yapma arzusundayız" dedi.

Gerginlikten dolayı endişe duyduklarını belirten Çavuşoğlu, "Taraflara sağduyu ve itidal çağrısında bulunuyoruz. Gerginliği tırmandıracak adımlardan kaçınılmalı. Türkiye olarak problemlerin çözümünde katkı yapma arzusundayız. Bunu Pakistan'a da bu sabah ilettik. Keşmir sorunu bir an önce çözülmeli." şeklinde konuştu.

İki ülke arasındaki ipler karşılıklı hava saldırılarının ardından iyice gerilmişti. Geçtiğimiz günlerde Pakistan topraklarına hava saldırısı yapan Hindistan'a karşılık olarak Pakistan iki Hint uçağını bu sabah düşürdüğünü açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.