ABD ile Taliban arasındaki müzakerelerde 'en kritik tur'

ABD ile Taliban arasındaki müzakerelerde 'en kritik tur'

Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak ABD ve Taliban arasındaki müzakerelerin 8. turu, savaşın sona erdirilmesi adına en önemli aşama olarak değerlendiriliyor.

Afganistan'da 18 yıldır süren savaşı sona erdirmesi beklenen barış görüşmelerin sekizincisi Katar'ın başkenti Doha'da başlıyor. ABD ve Taliban arasındaki müzakerelerin bu turu, savaşın sona erdirilmesi adına en önemli aşama olarak değerlendiriliyor.

Taliban liderleriyle geçen yıldan bu yana bir dizi görüşme gerçekleştiren Afganistan’ın ABD’nin barış elçisi Zalmay Halilzad Cuma gecesi Doha’ya ulaştı.

Halilzad, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Taliban ile görüşmeye devam etmek için az önce Doha'ya geldim. Geri çekilme anlaşması değil barış anlaşması yapıyoruz. Geri çekilmeyi sağlayan bir barış anlaşması. Afganistan'daki (ABD) varlığımız şartlara dayalı ve herhangi bir geri çekilme de bu şartlara bağlı olacak." dedi.

Görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan iki kaynağa göre, Taliban tarafından güvenliği sağlama garantisi verildiği takdirde, yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi 13 Ağustos'tan önce başlayabilir.

Çoğunluğu Amerikan olan yaklaşık 20 bin yabancı asker Afgan askerini eğitmek ve yönlendirmek için ABD liderliğinde yürütülen NATO misyonunun parçası olarak Afganistan'da bulunuyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.