ABD: İran ile müzakereler kilitlendi

ABD: İran ile müzakereler kilitlendi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran ile nükleer müzakerelerin bazı ciddi konularda kilitlenmiş halde bulunduğunu açıkladı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Pazar günü yaptığı açıklamalarda İran ile müzakerelerde halen kilit anlaşmazlıklar olduğunu söyledi.

Sullivan, ABC televizyonunda "George Stephanopoulos ile Bu Hafta" programında yaptığı açıklamalarda İran ile nükleer müzakerelerin sonuçlandığı iddialarının doğru olmadığını, müzakerelerin kilitlenmiş halde olduğunu belirtti.

Viyana'da sürmekte olan müzakerelerle ilgili İran'dan yapılan açıklamada da müzakerelerin ertelendiğini, İran heyetinin İran'a döneceği bildirildi.

Pragmatist bir reformcu lider olarak görülen Hasan Ruhani'nin yerine "sert muhafazakar" İbrahim Reisi'nin İran cumhurbaşkanı olmasının da müzakereleri olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Bununla beraber yaptırımların zararını gören taraf olduğu için İran'ın müzakerelerde ABD'den çok daha istekli olduğu gözlemleniyor, İran'ın daha iyimser açıklamalar yapması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.