ABD-İran krizi: Almanya siyasi çözümden yana

ABD-İran krizi: Almanya siyasi çözümden yana

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İran ile ABD arasında artan çatışmalara barışçıl çözüm bulunulması çağrısı yaptı.

Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlenen Protesan Kilise Günü’ne katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD ve İran gerilimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Meselenin siyasi bir çözümü olmalı"

Merkel, “Bunun yalnızca bir umut olarak kalmaması gerektiğini ciddiyetle çalışılması gerektiğini söylüyorum. Bana göre meselenin siyasi bir çözümü olmalı” şeklinde konuştu.

Barışçıl bir çözümden yana olduğunu vurgulayan Merkel, konunun gelecek hafta Japonya’nın Osaka kentinde düzenlenecek G-20 Zirvesi’nde ele alınacağını söyledi.

ABD ile İran arasında artan gerilim, Washington’ın geçtiğimiz yıldan bu yana Tahran’a uyguladığı ekonomik yaptırımlar sebebi ile günden güne artıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün Devrim Muhafızları tarafından ABD’ye ait insansız hava aracının (İHA) düşürülmesine karşılık, İran’a yönelik gerçekleştirilecek saldırıyı son anda iptal etmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.