ABD İran'la ticarette Avrupa Birliği'ni uyardı

ABD İran'la ticarette Avrupa Birliği'ni uyardı

ABD, Avrupa Birliği’nin İran’a uygulanan yaptırımlardan etkilenme riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Avrupa Birliği’nin (AB) İran’la petrol ticaretini sürdürebilmek için kurmaya çalıştığı “Özel Amaçlı Araç” adlı sistemin İran’a uygulanan yaptırımlardan etkilenme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Brian Hook, gazetecilere yaptığı açıklamada “AB’nin Özel Amaçlı Araç denilen sistemi kurma çabasının AB başkentlerinde endişeyle karşılanması sürpriz değil” ifadelerini kullandı. AB, bu sistemin merkezi olacak ev sahibi ülkenin İran yaptırımlarından etkilenmesinden endişe ediyor. Bu nedenle henüz bir merkez bulunamadı.

Hook, “Avrupa Bankaları ve Avrupalı şirketler bu zorba ve vahşi rejime karşı sert şekilde yaptırım uygulayacağımızı biliyor. Büyük Avrupa şirketleri her zaman İran pazarındansa ABD’yi tercih edecektir” dedi.

“Özel Amaçlı Araç” adlı sistem, İran petrol ve doğalgazının AB ürünleriyle takas edileceği bir takas odası olarak algılanıyor. Böylece ABD’nin İran yaptırımlarının etrafından dolaşılması öngörülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.