ABD: IŞİD'in Suriyeli yöneticilerini öldürdük

ABD: IŞİD'in Suriyeli yöneticilerini öldürdük

ABD, Suriye'nin doğusunda gerçekleştirdiği bir gece indirmesinde 2 IŞİD yöneticisinin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), dün Suriye'nin doğusunda "helikopterle gerçekleşen başarılı bir indirme operasyonunda 2 IŞİD yöneticisi öldürüldüğünü" açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada indirmenin gerçekleştiği konum tam olarak açıklanmadı.

Açıklamada, "IŞİD'in Suriye doğusunda büyük saldırılarını planlayan ve saldırıların içerisinde yer alan Suriye vilayeti sorumlusu Anas'ın öldürüldüğü" bilgisi paylaşıldı.

"IŞİD yöneticilerinin öldürülmesi grubun saldırı düzenleme yeteneğini sekteye uğratacak"

Öldürüldüğü öne sürülen IŞİD'lilerin net kimlik bildirileri ise paylaşılmadı.

CENTCOM açıklamasında ayrıca "IŞİD'in bölge istikrarına ve güvenliğine tehdit oluşturmaya devam ettiğine" dikkat çekildi.

Öte yandan CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino "son operasyonda IŞİD yöneticilerinin öldürülmesinin, grubun Orta Doğu istikrarını sarsan saldırılar düzenleme ve yürütme yeteneğini akamete uğratacağını" söyledi.

Son olarak IŞİD lideri Ebu Hasan el Haşimi'nin Dera'da "Özgür Suriye Ordusu" (ÖSO) gruplarınca öldürüldüğü iddia edilmişti.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Ekim ayı ortasında Ebu'l Hasan el Haşimi el Kureyşi'nin ölümü IŞİD'e bir darbe daha oldu. Bu operasyon, Suriye'nin Dera ilinde Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirildi."

IŞİD açıklamasında ise Ebu Hasan'ın bir çatışmada öldürüldüğü açıklanırken, söz konusu çatışmanın yeri ve zamanına dair herhangi bir ayrıntı ise verilmemişti.

IŞİD'in yeni liderinin ise Ebu'l Hüseyin el Hüseyni el Kureyşi olduğu belirtilmişti. Bu kişiye dair herhangi bir ayrıntı verilmedi. Ebu'l Hüseyin örgütün "hilafet" ilan ettiği dönemden bu yana 4'üncü lideri olacak.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.