IŞİD lideri Ebu Hasan öldürüldü

IŞİD lideri Ebu Hasan öldürüldü

IŞİD, liderleri Ebu Hasan el Haşimi'nin öldürüldüğünü ilan etti.

IŞİD tarafından yayınlanan yeni ses kaydında, grubun lideri Ebu Hasan el Haşimi'nin öldürüldüğü açıklandı.

Gruba bağlı "El Furkan" isimli medya yapılanması tarafından yayınlanan ses kaydında konuşan IŞİD Sözcüsü Ebu Ömer el Muhacir, Ebu Hasan'ın ölümünü duyurdu.

IŞİD lideri Ebu Hasan'ın bir çatışmada öldürüldüğü açıklanırken, söz konusu çatışmanın yeri ve zamanına dair herhangi bir ayrıntı ise verilmedi.

Açıklamada IŞİD'in yeni liderinin ise Ebu'l Hüseyin el Hüseyni el Kureyşi olduğu belirtildi. Bu kişiye dair herhangi bir ayrıntı verilmedi. Ebu'l Hüseyin örgütün "hilafet" ilan ettiği dönemden bu yana 4'üncü lideri olacak.

Öte yandan, IŞİD liderinin nerede ve kim tarafından öldürüldüğü ise tartışma konusu oldu. Ebu Hasan'ın ABD tarafından Suriye'nin kuzeydoğusunda öldürülmüş olabileceği, veya son günlerde Dera'da yaşanan çatışmalarda ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Bunların yanı sıra, grubun liderinin Türkiye tarafından yakalanan kişi olduğu ve ölümüne yönelik açıklamanın ise gerçeği yansıtmadığı da iddialar arasında.

"Dera'da öldürüldü"

Öte yandan, ABD'nin Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

CENTCOM açıklamasında, IŞİD lideri Ebu Hasan'ın Dera'da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarınca öldürüldüğü ifade edildi.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ekim ayı ortasında Ebu'l Hasan el Haşimi el Kureyşi'nin ölümü IŞİD'e bir darbe daha oldu. Bu operasyon, Suriye'nin Dera ilinde Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirildi."

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum