ABD İsrail'e destek için Doğu Akdeniz'e savaş gemileri gönderdi

ABD İsrail'e destek için Doğu Akdeniz'e savaş gemileri gönderdi

Savunma Bakanı, “USS Gerald Ford Saldırı Grubu’nu Doğu Akdeniz’e hareket etmesi için yönlendirdim” dedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Washington’ın İsrail yakınlarına savaş gemileri ve bir uçak gemisi göndereceğini açıklarken İsrail Başbakanı Netanyahu’yla telefonda görüşen Başkan Biden yardımın yolda olduğunu söyledi.

Ford uçak gemisi bazı savaş gemileriyle İsrail’e destek gösterisinde bulunmak için yola çıkıyor.

Savaş gemileri ve uçak gemisinin İsrail’in yakınlarında konuşlanacağı kaydedildi.

Austin İsrail’e mühimmat desteğinin de sağlanacağını belirtti. Austin’in açıklamalarına göre askeri destek İsrail’e Pazar günü yola çıktı.

Savunma Bakanı, “USS Gerald Ford Saldırı Grubu’nu Doğu Akdeniz’e hareket etmesi için yönlendirdim” dedi.

Başkan Joe Biden da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla Cumartesi gününün ardından Pazar günü de bir kez daha telefonda görüştü.

Görüşmede Biden, İsrail ordusuna ilave yardımın yolda olduğunu belirtti ve daha fazlasının önümüzdeki günlerde İsrail’e ulaşacağını kaydetti.

Biden Cumartesi günü Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında da, “ABD İsrail’in yanındadır. Yönetim olarak İsrail’in güvenliğine desteğimiz kaya gibi sağlam“ demişti.

ABD’nin İsrail’e desteğinin kırılmaz ve sarsılmaz olduğunu vurgulayan Biden, “Açık konuşayım. Bu an İsrail’e düşman bir tarafın bu durumdan faydalanma zamanı değil” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: VOA Türkçe

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum