ABD: İsrail'in bağımsız bir yargıya ihtiyacı var

ABD: İsrail'in bağımsız bir yargıya ihtiyacı var

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail'in bağımsız bir yargıya ihtiyacının olduğunu söyledi.

(Fotoğraf: Twitter / Knesset)

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail hükümetinin yargı reformu girişimini eleştirerek bu ülkenin bağımsız bir yargı düzenine sahip olması gerektiğini söyledi.

Kamala Harris salı günü İsrail'in Washington büyükelçiliğinde düzenlenen İsrail'in 75'inci kuruluş yıldönümü etkinliğinde ABD-İsrail ilişkileri hakkında konuştu.

Washington yönetiminin ABD-İsrail ilişkilerinin temelini teşkil eden değerleri korumaya devam edeceğini belirten Harris, "bunun güçlü kurumlar ve denetleme mekanizmaları üzerine inşa edilmiş iki ülkenin demokrasilerini güçlendirmeyi de içerdiğini" vurgulayarak bağımsız bir yargı ihtiyacına da vurgu yaptı.

İsrail hükümeti, tartışmalı yargı reformuyla birlikte yargıçları atayan komitenin tamamen kendi kontrolünde olmasını sağlamayı hedefliyordu.

Ancak yüz binlerce İsraillinin yargı reformuna karşı haftalarca sürdürdüğü protestolar sonrası Başbakan Binyamin Netanyahu yasal düzenlemeyi İsrail Parlamentosuna sunmayı erteleme kararı almıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.