Üç İsrail askerini öldürmüştü: Mısır askeri Muhammed'in cenazesine iki kişi katıldı

Üç İsrail askerini öldürmüştü: Mısır askeri Muhammed'in cenazesine iki kişi katıldı

Mısır-İsrail sınırında 3 İsrail askerini öldüren ve daha sonra çıkan çatışmada yaşamını yitiren Mısır sınır muhafızının cenazesi kaldırıldı.

3 Haziran günü İsrail'den Sina Yarımadası'na açılan Nitzana Sınır Kapısı yakınlarında İsrail ordusuna ait bir karakola saldırı düzenleyen Mısır güvenlik gücü mensubunun cenazesi defnedildi.

Mısır'dan İsrail içerisine sızan ve 3 İsrail askerini öldüren Mısır sınır muhafızı mensubu 23 yaşındaki Muhammed Salah İbrahim'in cenazesi, memleketi olan Kalubiye bölgesinin Amar el Kubra köyünde defnedildi.

New Arab'ın haberine göre, cenazeye dair bilgilendirme yapılması yasaklandığı ve katılım kısıtlandığı için, İbrahim'in cenazesine yalnızca kardeşi ve amcası katılabildi. İki kişi namazını kılarak cenazeyi defnetti.

Öldürülen Mısır askeri Muhammed Salah İbrahim'in annesi ise, Abdulfettah es Sisi rejiminin kısıtlamaları sebebiyle cenazeye katılamadı.

İbrahim için gerçekleştirilecek taziyeye de kısıtlamalar sebebiyle çok az kişinin katılması bekleniyor.

Öte yandan İbrahim'in aile üyeleri de halen sorgulanıyor. İbrahim'in gerçekleştirdiği eylemin arkasında "siyasi veya dini saikler olup olmadığı" araştırılırken, İbrahim'in bilgisayarına ve telefonuna da el konulmuş durumda.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum