ABD: İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyoruz

ABD: İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail’in Suriye’deki hava saldırısından sonra Washington’un, İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediğini dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail’in Suriye’deki hava saldırısından sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Washington’un, İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan (DMO) kaynaklanan tehditlere karşı İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Dışişleri Bakanı Pompeo ile Başbakan Netanyahu, İran'ın Suriye'deki bazı bölgeleri kendi çıkarları için nasıl kullandığını ela aldı” denildi.

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneydoğusundaki Akraba beldesinde İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü ve Şii milisleri hedef aldığını bildirmişti.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ise dün Şam yakınlarındaki saldırılarda 2 Hizbullah unsurunun öldüğünü duyurmuştu.

İsrail, Şam saldırısından sonra ‘Hizbullah’ın kalesi’ Beyrut’un güney banliyölerine silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırmıştı.

Nasrallah, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırıya ‘ne pahasına olursa olsun’ karşılık verme sözü vermişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.