ABD'de 'İsrail'e danışmadan Ortadoğu ülkelerine silah satışı' gündemde

ABD'de 'İsrail'e danışmadan Ortadoğu ülkelerine silah satışı' gündemde

ABD Kongresi'ne İsrail'e danışılmadan Ortadoğu ülkelerine silah satılmamasını isteyen bir yasa tasarısı sunuldu. 

ABD Kongresi'ne Cumhuriyetçi ve Demokratik Parti üyeleri tarafından, İsrail'e danışılmadan Ortadoğu ülkelerine silah satılmamasını isteyen bir yasa tasarısı sunuldu. 

Yasa tasarısını diğer bazı milletvekilleriyle birlikte Kongre'ye sunan, Illinois eyaleti milletvekillerinden Demokratik Parti mensubu Brad Schneider, geçtiğimiz Cuma günü yayınladığı mesajında böyle bir yasa teklifi vermekteki amaçlarının ABD'nin İsrail'in bölgede askeri üstünlüğüne her zaman önem vereceğini ortaya koymak olduğunu dile getirdi. ABD'nin Ortadoğu'daki muhtelif ülkelere silah satışıyla ilgili raporların yayınlanmasının ardından bunun önem kazandığını ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, yasa tasarısı, ABD Başkanı'nın Ortadoğu ülkelerinden herhangi birine silah satışına dair anlaşma imzalamadan önce İsrail hükümetindeki konuyla ilgilenen yetkililerle İsrail'in askeri üstünlüğü açısından konuyu ele alacağı bir danışma yapmasını şart koşuyor. 

Yeni yasa tasarısı aynı zamanda Başkan'ın Ortadoğu ülkelerinden herhangi bir silah veya askeri malzeme satın alma talebi almasından sonra en geç 60 gün içinde bunun İsrail'in bölgedeki askeri üstünlüğüne ne şekilde tesir edeceği konusunda ABD Kongresi'ni bilgilendirmesini şart koşuyor. 

Bu teklifin Birleşik Arap Emirlikleri'nin F-35 savaş uçaklarının da dâhil olduğu bazı modern savaş araçlarını ve silahları satın almak için talepte bulunduğuna dair raporların yayınlanmasından sonra gelmesi dikkat çekti. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.