ABD Kunduz'da sivilleri vurdu: 30'a yakın ölü var

ABD Kunduz'da sivilleri vurdu: 30'a yakın ölü var

ABD'ye ait savaş uçaklarının Kunduz ilinde sivil yerleşim yerini hedef aldığı bildirildi.

Afganistan'ın Kunduz ilinde ABD'ye ait savaş uçaklarının sivil yerleşim yerine düzenlediği saldırıda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği aktarılıyor.

"30'a yakın sivil öldü"

Edinilen bilgilere göre, bugün Kunduz iline bağlı Çardere ilçesinde düzenlenen hava saldırısında çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 30'a yakın sivil yaşamını yitirdi. 

Saldırıda çok sayıda sivilin de yaralandığını ifade eden kaynaklar, sabah saatlerinde ABD ve Kabil hükümetine bağlı güçlerin bölgede kara operasyonu düzenlediğini ifade etti.

Taliban'dan açıklama

Öte yandan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, Kunduz iline bağlı Çardere ilçesinin Halaziyu köyünde ABD tarafından düzenlenen saldırıda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 28 sivilin yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Bölgeden haber aktarımı yapan aktivistlerden edinilen bilgilere göre savaş uçakları birkaç farklı noktaya hava saldırıları gerçekleştirdi.

Kunduz iline bağlı Çardere ilçesi geçtiğimiz dönemde birçok kez ABD tarafından hava saldırılarına maruz kaldı. 

ABD'ye ait savaş uçakları son dönemde Afganistan'ın farklı bölgelerinde sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını artırdı. 

Savaş uçakları son olarak geçtiğimiz gün ülkenin batısındaki Ferah ilinde bir medreseyi ve kuzeydeki Meydan Vardak ilinde bir lise binasını hedef almıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.