ABD: Kuzey Kore'yi sürekli izliyoruz

ABD: Kuzey Kore'yi sürekli izliyoruz

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, ülke olarak Kuzey Kore'yi sürekli takip ettiklerini ve ticari uyduları değil kendi uydularını kullandıklarını belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABC televizyonuna verdiği mülakatta Kuzey Kore'yi sürekli takip ettiklerini söyledi.

Bolton bununla birlikte geçen hafta Kuzey Kore’nin füze fırlatma rampasındaki onarımı gösterdiği kaydedilen uydu fotoğrafları konusunda ticari uydu fotoğraflarıyla ilgili spekülasyon yapmayacağını kaydetti.

Bolton, ABD'nin kendi uydu istihbaratına dayandığını ve bu fotoğraflardan sonuçlara ulaştığını belirtti.

Bolton, “Ne yaptıklarını tam olarak görüyoruz. İstihbarata her gün bakıyoruz. Ne yaptıklarına dair spekülasyona girmek istemiyorum” dedi.

Geçen ay Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’la Başkan Donald Trump arasında Vietnam’ın başkenti Hanoi’de gerçekleştirilen zirvenin ardından Trump Kim’in nükleer ya da füze testlerine yeniden başlamayacağı taahhüdüne güvendiğini kaydetmişti.

Zirvede herhangi bir sonuca ulaşılamamıştı.

Bolton, Trump’ın Kim Jong Un’la ilişkilerinden emin olduğunu da söyledi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da Kuzey Kore’nin füze testlerine yeniden başlayacağına dair illüzyona sahip olunmadığı kaydedildi.

Beyaz Saray bununla birlikte Pyongyang’ın füze denemesine hazırlandığına dair uydu fotoğraflarıyla ilgili yorum yapmadı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.