Kuzey Kore yıkma sözü vermişti: Uydu fırlatma istasyonu yeniden kuruluyor

Kuzey Kore yıkma sözü vermişti: Uydu fırlatma istasyonu yeniden kuruluyor

Kuzey Kore'nin geçtiğimiz yıl ABD'ye sökme sözü verdiği bir uydu fırlatma istasyonunda yeniden inşa çalışmalarına başladığı bildirildi.

Kuzey Kore'nin geçen yıl ABD Başkanı Donald Trump ile ilk görüşmesinde sökme sözü verdiği bir uydu fırlatma istasyonundaki bazı tesisleri yeniden inşa ettiği öne sürüldü.

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansı, ülkenin istihbarat servisi tarafından bilgilendirilen milletvekillerine dayandırdığı haberinde, Tongchang-ri'deki Sohae uydu fırlatma istasyonunda bazı yeniden inşa faaliyetlerinin olduğunu yazdı.

ABD merkezli 'North 38' adlı gözlem örgütü de uydu fotoğraflarına dayanarak, 16 Şubat ve 2 Mart arasında uydu fırlatma rampasının yeniden kurulduğunu duyurdu.

27 Şubat'ta Vietnam'ın başkenti Hanoi'de düzenlenen zirvede ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bir araya gelmiş, iki lider arasındaki görüşmeler anlaşma olmadan sonuçlanmıştı.

Sohae istasyonunun uydu fırlatmak ve füze motorlarını test etmek için kullanıldığı, buradan balistik füze denemesi yapılmadığı belirtiliyor.

Bolton: Yaptırımlar ağırlaştırılabilir

Haberlerin ardından Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton Salı günü, Pyongyang nükleer programından vazgeçmediyse, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların ağırlaştırılabileceğini söyledi.

Bolton, Fox televizyonuna yaptığı açıklamada, "Eğer bunu yapmak istemiyorlarsa, Başkan Trump'ın oldukça açık olduğunu düşünüyorum… Uygulanan ezici ekonomik yaptırımların hafifletilmesi mümkün olmayacaktır ve hatta ağırlaştırılmasını düşünebiliriz" dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.