ABD Nasrallah'ın oğlunu 'terör listesine' aldı

ABD Nasrallah'ın oğlunu 'terör listesine' aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah'ın lideri Nasrallah'ın oğlunu ve Mücahitler Tugayı'nı "terör listesine" aldığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın oğlunu ve Mücahidin Tugayları'nı "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler" listesine aldığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, alınan kararın ABD vatandaşlarına ve ulusal güvenliğine tehdit oluşturan kişi ve gruplara yaptırım uygulamayı içerdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bugün alınan karar, Nasrallah ve Mücahidin Tugayları'nın terörist saldırılar gerçekleştirmek için kaynak bulmasını engellemekte, ABD'nin yargı yetkisi altındaki tüm mal varlıklarını bloke etmekte ve Amerikalı bireyleri bu kişi ve gruplarla ticari iletişime geçmeyi yasaklamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Mücahidin Tugayları adlı grubun, Filistin toprakları içerisinde faaliyet gösterdiği, Hizbullah destekli olduğu ve İsrail hedeflerine saldırılar düzenlediği ifade ediliyor.

Kaynak: Sputnik, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.