Hariri: Hizbullah hükümet kurulmasına engel oluyor

Hariri: Hizbullah hükümet kurulmasına engel oluyor

Lübnan Başbakanı Hariri, "Hükümetin oluşumunu bozmak için Hizbullah’ın karar aldığını görüyorum." dedi ve böyle bir durumda Lübnan'ın sorun yaşayacağını belirtti.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Hizbullah’ın hükümet kurulmasına engel olması durumunda Lübnan’ın büyük sorunlar yaşayacağını ve herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Başbakan, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bugün düzenlediği basın toplantıda, “Hizbullah’ın hükümet kurulmasına engel kararı var. Hükümetin oluşumunu bozmak için Hizbullah’ın karar aldığını görüyorum. Hizbullah’ın kendi sorumluluğu için üzgünüm” dedi.

Başbakan, Lübnan’da mezhepçiliği karıştıran suçlamaların olduğunu reddederek, “Lübnan’daki Sünniler, menfaatlerinin nerede olduğunu bilir. Bu yıl Lübnan’da kimseye bağlı olmayan temel bir bileşen var.” dedi.

2005’ten bu yana tüm devlet kurumlarında yaşanan gecikme dolayısıyla Lübnan’ın bazı sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Hariri, hükümet kurmada planlı davranacağını belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.