"Hizbullah Lübnan'ı savaşa sürüklüyor"

"Hizbullah Lübnan'ı savaşa sürüklüyor"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hizbullah'ın Lübnan'ı savaşa doğru sürüklediğini öne sürdü.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güvenlik Konseyi'ne yönelik bir raporda Hizbullah'ın Lübnan'ı savaşa sürükleyebileceğini ve silahsızlandırılması gerektiğini ifade etti.

Guterres, Hizbullah askeri kapasitelerini artırırken Lübnan devletinin egemenliğini yerine getiremeyeceğini belirterek, Hizbullah'ın silahsızlanması çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri, Hizbullah'ın Suriye ve Yemen'deki rolüne de değindi ve bunların sonuçlarına dikkati çekerek, "Hizbullah'ın Yemen'deki faaliyetlerinin ciddi bir bölgesel ve küresel tehdit olduğunun" altını çizdi.

İran bağlantılı Şii Hizbullah, Suriye'de Beşar Esed rejimine askeri destek sağlayan oluşumlardan biri ve ülkede sivillere yönelik insan hakları ihlallerinin failleri arasında ilk sıralarda. Hizbullah aynı zamanda Yemen'de de İran destekli Husi güçlere askeri danışmanlık ve eğitmenlik yapmak gibi roller de üstleniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.