Lübnan'da İran'a karşı 'ulusal cephe' çağrısı

Lübnan'da İran'a karşı 'ulusal cephe' çağrısı

Lübnanlı eski milletvekili Faris Said, "Lübnan'daki İran vesayetini kırmak isteyenlerin ulusal bir cephe kurarak birleşmesi gerektiğini" söyledi.

Lübnan’da düzenlenmesi planlanan Seyyidetu’l Cebel toplantısı başkanı eski milletvekili Faris Said, Lübnan’da İran vesayetine karşı koymak isteyen herkesi ‘ulusal cephe’ kurmaya çağırdı.

Said resmi Twitter hesabından şu şekilde açıklama yaptı

“Dışişleri Bakanı Cibran Basil, Cumhurbaşkanı Avn tarafından kurulan politik bir mantık sunuyor. Hizbullah’ı Hristiyan ve siyasi pozisyonlardan koruyoruz. Hizbullah koltuklarımızın, korunmamızın ve etkimizin garantisini veriyor.”

Faris Said, zincirin yalnızca Hristiyan bir cephe oluşturmakla kırılmayacağını, bunun ancak Lübnan’da İran vesayetini kaldırmak isteyen herkesin birleşerek bir ulusal cephe oluşturmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Said, ulusal kararlar üzerindeki İran vesayetini kaldırmanın, anayasayı ve bir arada yaşamı korumak demek olduğunu belirtti. İran vesayetine itirazın yalnızca Hristiyan veya Müslüman elitlere ait olmadığını, bunun mezhepleri ve bölgeleri aşan sert bir ulusal itiraz olduğunu vurguladı.

Seyyidetu’l Cebel’in yıllık toplantısının, ‘Anayasa ve bir arada yaşamayı korumak için ulus üzerindeki İran vesayetinin kaldırılma’ başlığıyla düzenlenmesi planlanıyordu. Ancak Beyrut’ta ki bir otel, başlığının incelenmesinin ardından toplantıya ev sahipliği yapmayı reddetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.