ABD yaptırımı: Lübnan İran uçaklarına yakıt ikmalini durdurdu

ABD yaptırımı: Lübnan İran uçaklarına yakıt ikmalini durdurdu

Lübnan, uluslararası yaptırımlar kapsamında İran ve Suriye havayolu şirketlerine yakıt ikmalinin engelleyen yaptırıma uyduğunu açıkladı.

Uluslararası Beyrut Refik Hariri Havalimanı yönetimi, 5 Kasım’da ABD yaptırımları uygulanmaya başlayan İran havayolu şirketleri de dahil olmak üzere bazı havayolu şirketlerine yönelik uluslararası yaptırım kararına bağlı olduğunu belirtti. Havalimanı, bu uçaklara yakıt ikmali sağlamaktan kaçınıyor. Söz konusu listede dünya çapında 15 ülkeye ait 20’den fazla havacılık şirketi bulunuyor.

Lübnanlı kaynaklar, listede “Iran Air” ve “Mahan Air” gibi İran havayolu şirketlerinin yer aldığını söyledi. Listenin ayrıca “Cham Wings” ve “Suriye Arap Havayolları” gibi Esed rejimine ait havayolu şirketlerini de kapsadığını belirttiler. Listede ayrıca Beyaz Rusya’ya ait bir havayolu şirketi olan “Belavia” da var.

"Lübnan'ın yaptırım kararına uymaması mümkün değil"

Lübnanlı siyasal kaynaklar, söz konusu kararın uluslararası olduğunu ve Lübnan’ın bu kararı dikkate almamasının mümkün olmadığını ifade ettiler. Beyrut yönetiminin uluslararası kararlara karşı gelmeyeceğini ve bunlara uyacağını belirttiler.

Şarku’l Avsat’a konuşan kaynaklar, “Karar yürürlüğe girdi ve İran’a yönelik ABD yaptırımlarının yürürlüğe girmesinden bu yana havaalanında uygulanıyor ” ifadelerini kullandı.

Beyrut Uluslararası Havalimanı’nda yakıt ikmali yapan petrol şirketlerinden biri olan Fransız şirketi Total daha önce İran’a yönelik “ABD yaptırımlarına bağlı olduğunu” açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum