ABD sahada kullanmak için robot savaşçılar üretecek

ABD sahada kullanmak için robot savaşçılar üretecek

ABD orduda görev alarak sahada kullanılacak robot savaşçılar üretecek.

ABD ordusu savaş alanlarında görev alacak yeni nesil robot savaşçıların üretimini yapacak firmaları belirledi. Hafif ve orta ölçekli robot savaşçıların prototip üretimini QinetiQ North ile Textron üstlenecek.

Anlaşma kapsamında dört hafif ve dört orta ölçekli tank benzeri robotik savaşçılar üretilecek. Üretilecek prototipler, insansız robotların savaş bölgelerinde kullanımı için ordu bünyesine entegre edilmesi amacıyla denenecek. Robotların 2021 yılında deneneceği bildirildi.

Söz konusu robotların savaş bölgelerinde ne şekilde kullanılacağına, yapılacak denemeler sonucunda karar verileceği belirtildi.

General Ross Coffman, prototiplerin üretimine başlanmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Robotlar sahadaki operasyonların yöntemini kökten değiştirme konusunda büyük bir potansiyele sahip." dedi.

Robotların askerlere yönelik riskleri azaltacağını belirten Coffman, ayrıca bunların düşmanın nükleer, kimyasal, biyolojik, radyolojik silahları konusunda keşif yapma ve düşman cephedeki pozisyonlar hakkında bilgi verme konusunda da kullanılabileceğini söyledi.

Prototiplerin üretimi için QinetiQ North America, Pratt & Miller, HDT Global, Oshkosh, Textron ve Howe & Howe savunma firmaları başvuruda bulunmuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.