ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin taburcu edildi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin taburcu edildi

Austin'in hastaneye yatışı ve tedavi gördüğü süreç kamuoyundan gizlenmişti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Walter Reed hastanesinden taburcu edildiğini söyledi.

Austin yaptığı açıklamada "Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde gördüğüm mükemmel bakım için minnettarım ve profesyonellikleri ve üstün destekleri için seçkin doktorlara ve hemşirelik personeline teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Austin'in hastaneye yatışı ve tedavi gördüğü süreç kamuoyundan gizlenmişti.

Ne olmuştu?

Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nden 9 Ocak günü yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in prostat kanseri tedavisi gördüğü belirtilmişti.

Açıklamada kanserin Aralık ayı başında tespit edildiği ifade edilmiş, tedavi için 22 Aralık'ta prostatektomi adı verilen bir ameliyat gerçekleştirildiği kaydedilmişti.

Açıklamada "Austin bu işlem sırasında genel anestezi altındaydı. Bakan Austin ameliyattan sonra sorunsuz bir şekilde iyileşti ve ertesi sabah evine döndü. Prostat kanseri erken teşhis edildi ve prognozu mükemmel" denildi.

Ancak 1 Ocak'ta Austin, "şiddetli karın, kalça ve bacak ağrısı ile mide bulantısı" gibi komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Austin'in idrar yolu enfeksiyonu geçirdiği tespit edildi.

Kaynak: Mepa News, AFP

wp.gif

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum