Hulusi Akar ABD Savunma Bakanı Austin ile görüştü

Hulusi Akar ABD Savunma Bakanı Austin ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün telefonda görüştü.

(Fotoğraf: Milli Savunma Bakanlığı)

Ankara’dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını desteklediği, en kısa zamanda İsveç’in de taahhütlerini yerine getirmesinin ümit edildiği kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, görüşmede NATO, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı bildirildi.

Açıklamada,’’Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden duyulan üzüntü, Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması’nın uzatılmış olmasının önemi, Finlandiya’nın NATO üyeliği, ülkemizin F-16 tedarik ve modernizasyon projesinin hızlı ve olumlu sonuçlanmasının önemi üzerinde duruldu’’ denildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’a 15 Mart’ta Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye’ye F-16 savaş uçakları satışı ile ilgili görüşleri sorulmuş; Austin Kongre’ye tebliğ edilmeden bekleyen silah ve ekipman satış talepleri üzerine yorum yapmayacağını kaydetse de "Yine de vurgulamam gerek; Türkiye çok değerli bir ortak. İlişkimizi güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız" demişti.

Hulusi Akar’ın, deprem felaketi sonrasında ABD’nin sağladığı destek ve gösterdiği dayanışma için teşekkürlerini sunduğu kaydedilen açıklamada, “NATO’nun Açık Kapı Politikasını her zaman desteklediğimiz, Finlandiya’nın üyeliğinin bunu bir kez daha gösterdiği ve en kısa zamanda İsveç’in de taahhütlerini yerine getirmesinin ümit edildiği vurgulandı” ifadeleri yer aldı.

Açıklamaya göre ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin da deprem yaralarının sarılması için ABD’nin ilave her türlü desteğe hazır olduğunu vurguladı.

Görüşmeyle ilgili ABD Savunma Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama gelmedi.

Dün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de Finlandiya'nın üyeliğinin ilan edildiği NATO toplantısı sonrasında benzer açıklamalarda bulunmuş; ancak İsveç'in adımlarının henüz yetersiz olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.