ABD, siber saldırıyla suçladığı İran'a yeni yaptırım uyguladı

ABD, siber saldırıyla suçladığı İran'a yeni yaptırım uyguladı

ABD Hazine Bakanlığı, İran İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığı ile Bakan İsmail Hatib'e yaptırım uygulama kararı aldı.

Amerika Birleşik Devletleri, müttefiki Arnavutluk'a karşı siber saldırıda bulunduğu gerekçesiyle İran İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığı ile Bakan İsmail Hatib'i yaptırım listesine eklediğini duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı, İran İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığı'nın siber casusluk, hackleme ve fidye yazılım gibi saldırılar hakkında kendisine bağlı unsurlara direktifler verdiğini kaydetti.

Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson, İran'ın ABD ve müttefiklerine karşı artan siber faaliyetlerine müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

Arnavutluk geçtiğimiz günlerde devlet kurumlarına yoğun siber saldırı gerçekleştirmekle suçladığı İran ile diplomatik bağların kesilmesine karar vermişti.

Arnavutluk Bakanlar Kurulu, ülkenin altyapısına yönelik İran kaynaklı yoğun saldırılara bir yanıt olarak Tahran ile diplomatik ilişkilerin kesildiğini duyurmasının yanı sıra İranlı diplomatların da ülkeden ayrılmaları için 24 saat süre tanımıştı.

İran ise, Arnavutluk'un siber saldırıları gerekçe göstererek Tahran ile diplomatik ilişkileri kesme kararını kınamıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Arnavutluk'un "İran'ın dijital altyapıya siber saldırılar gerçekleştirdiği" yönündeki iddiaları yalanlanırken Arnavutluk hükümetinin diplomatik ilişkileri kesme kararı, "önceden hesaplanmamış bir hareket" olarak nitelendirilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.