İran Arnavutluk'un diplomatik ilişkileri kesme kararını kınadı

İran Arnavutluk'un diplomatik ilişkileri kesme kararını kınadı

İran, Arnavutluk'un Tahran ile diplomatik ilişkileri kesmesi kararına tepki gösterdi.

İran, Arnavutluk'un siber saldırıları gerekçe göstererek İran ile diplomatik ilişkileri kesme kararını kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Arnavutluk'un İran'ın dijital altyapıya siber saldırılar gerçekleştirdiği iddiaları yalanlanırken Arnavutluk hükümetinin diplomatik ilişkileri kesme kararı, iyice hesaplanmamış bir hareket olarak nitelendirildi.

Siber saldırılara maruz kalan bir ülke olduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanı Sözcüsü Nasır Kenani, İran'ın başka bir ülkeye bu tarz bir saldırı gerçekleştirmesinin ihtimal dışı olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama dün yaptığı açıklamada, İran'ın 15 Temmuz'da ülkelerine yönelik büyük bir siber saldırı gerçekleştirdiğini tespit ettiklerini duyurdu.

Arnavutluk Bakanlar Kurulu ise, ülkenin altyapısına yönelik İran kaynaklı yoğun saldırılara bir yanıt olarak İran ile diplomatik ilişkilerin kesildiğini duyurmasının yanı sıra İranlı diplomatların da ülkeden ayrılmaları için 24 saat süre tanıdı.

ABD ise dün, İran'ı kınayarak Tahran yönetiminin siber saldırılardan sorumlu tutulacağını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.