ABD şokta: Sinagoga silahlı saldırı

ABD şokta: Sinagoga silahlı saldırı

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde bir sinagogda düzenlenen saldırıda 11 kişi öldü, 4'ü polis 6 kişi de yaralandı.

ABD'nin Pennsylvania eyaletine bağlı Pittsburgh kentinde bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda 11 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Pittsburgh Kamu Güvenliği Direktörü Wendell Hissrich'in yaptığı açıklamaya göre saldırıda 11 kişi öldü, 4'ü polis olmak üzere 6 kişi de yaralandı.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre saldırıyı 46 yaşındaki ABD'li Robert Bowers isimli kişi gerçekleştirdi. Bowers'in kısa bir süre güvenlik güçleriyle çatıştıktan sonra teslim olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan Bowers hastaneye götürüldü.

"Tüm Yahudiler ölmeli"

ABD medyasında yer alan haberlere göre, saldırganın herhangi bir suç kaydı olmadığı ve saldırı sırasında ''Bütün Yahudiler ölmeli'' şeklinde bağırdığı öne sürüldü.

ABD'li yetkiler olayı "nefret suçu" olarak nitelendirdi. FBI, silah taşıma ruhsatı bulunan saldırganın 1996'dan bu yana en az 6 kez silah aldığını gösteren kayıtlar bulunduğunu açıkladı.

"İdamı getirmeliyiz"

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Illinois eyaletinde katılacağı bir miting öncesi, sinagoga yapılan saldırı ve ABD vatandaşı saldırgan Robert Bowers'a ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Saldırganın kendisini desteklediği ve Yahudi karşıtı biri olduğuna yönelik bir soru üzerine Trump, "(Bowers'ın) düşünce şekli hastalıklı ve Yahudi karşıtı biri olarak benim destekçim değil. Bu gibi kişilere karşı idam cezasını geri getirmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.