"ABD Suriye’deki üssüne yüzlerce asker gönderdi"

"ABD Suriye’deki üssüne yüzlerce asker gönderdi"

ABD merkezli Fox News, Pentagon’un Suriye’nin güneydoğusundaki koalisyon güçlerinin kontrolündeki El Tanaf üssüne yüzlerce deniz piyadesinden oluşan ek bir birlik gönderdiğini ileri sürdü.

Sputnik’in aktardığı haberi, Fox News'in ABD Savunma Bakanlığı’ndaki kaynaklarına dayanarak verdiği bilgide, Washington yönetiminin Rusya’nın muhaliflerin saldırı hazırlığı yaptığı uyarısıyla bağlantılı olarak, bölgedeki askeri varlığını güçlendirdiği belirtildi.

Haberde ayrıca ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü William Urban’ın “ABD, Rusya, Esed rejimi veya iç savaşta Suriye’yi destekleyebilecek başka bir grupla herhangi bir çatışma istemiyor” dediği aktarıldı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye'nin güneyindeki El Tanaf'de 55 kilometrelik alanı çatışmasızlık bölgesi ilan etmişti. ABD söz konusu bölgede IŞİD’e karşı yerel güçlere eğitim veriyordu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.