ABD'den Esed rejimine 'kimyasal' tehdidi

ABD'den Esed rejimine 'kimyasal' tehdidi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Suriye rejiminin kimyasal silah kullanması halinde daha öncekilerden "çok daha güçlü bit yanıt verme "konusunda Fransa ve İngiltere ile anlaştıklarını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışması John Bolton, Esed rejiminin kimyasal silah kullanması halinde, buna daha sert yanıt verilmesi konusunda Fransa ve İngiltere ile anlaşıldığını söyledi.

Sputnik'e göre Federalist Society (Federalist Toplum) isimli kuruluşun toplantısında yaptığı politika sunumunun ardından soruları yanıtlayan Bolton "Biz son günlerde mesajımızın ulaşması için çalıştık. Eğer üçüncü kez kimyasal silah saldırısı olursa, bunun yanıtı çok daha sert olacak. İkinci (kimyasal) saldırının ardından bizimle hareket eden İngiltere ve Fransa ile bu konuda istişarelerde bulunduk. Onlar da üçüncü kez kimyasal silah kullanımı karşısında daha sert bir yanıt verilmesi konusunda bizle hemfikir" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford geçen hafta gazetecilere yaptığı açıklamada rejimin kimyasal silah kullanmaması yönündeki uyarıları gözardı etmesi halinde uygulanabilecek askeri seçenekler konusunda Beyaz Saray'la rutin görüşmeler yaptığını duyurmuştu.

"En çirkin iddialardan birisi"

Bolton, Rusya'nın ABD ile ilgili kimyasal silah iddiaları hakkında şöyle konuştu: 

"Rusya ve diğerleri bizim El Kaide'ye kimyasal silah kullanma izni verdiğimizi ve bunun suçunu Suriye hükümetine atmayı denediğimizi söyledi. Bu 20. ve 21. yüzyıldaki propaganda tarihinin en çirkin iddialarından biri."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.