ABD Suriye’den asker çekmeyi sürdürüyor

ABD Suriye’den asker çekmeyi sürdürüyor

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'nin kuzeyindeki tüm ABD askerlerinin bölgeden geri çekilmeleri ancak Suriye'den ayrılmamaları talimatı verdiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyinde bulunan bir grup ABD askerini daha bölgeden çekme kararı aldı.

Konuyla ilgili olarak CBS televizyonuna açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Mark T. Esper, ABD askerlerinin bölgede iki ateş arasında kalma riskinin olduğunu ve bu durumun sürdürülemeyeceğini ifade etti. Bu sebepten dolayı Başkan Trump ile görüştüğünü dile getiren Esper, Washington hükümetinin hiçbir ABD askerinin zarar görmemesini güvence altına almak istediğini ve Trump'ın talimatı ile Kuzey Suriye'den asker tahliyesine başlandığını bildirdi.

Suriye'nin kuzeyinden kaç askerin geri çekileceği konusunda bilgi vermeyen Esper, Suriye'deki bin kişilik gücün büyük bölümünü temsil eden bu askerlerin Suriye'den tamamıyla ayrılmasının istenmediğini vurguladı.

Mark Esper, ABD askerlerinin bölgeden geri çekilmesinin "mümkün olan en kısa zamanda güvenli biçimde" yapılacağını ifade etti

Trump'ıeleştirilen çekilme kararı

Suriye'nin kuzeydoğusunda son olarak bin kadar ABD askeri bulunuyordu. ABD geçtiğimiz hafta içinde, Türkiye'nin operasyon alanında bulunan 50 kadar askerini geri çekmiş, bu kararın Türk ordusuna, Suriye'ye girme davetiyesi çıkardığını savunan hem uluslararası, hem ABD‘li çevreler, Başkan Donald Trump'ı sert bir dille eleştirmişti.

Türkiye'nin PKK'nın bir kolu olarak nitelendirdiği ve bu sebepten dolayı resmen bir terör örgütü olarak gördüğü YPG, Suriye'nin kuzeydoğusunda geniş bir alanı, müttefikleri ile birlikte kontrolü altında tutuyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.