Trump: YPG'nin Türkiye sınırından çekilmesini umuyorum

Trump: YPG'nin Türkiye sınırından çekilmesini umuyorum

Barış Pınarı Harekatı ve YPG ile ilgili konuşan ABD Başkanı Donald Trump, YPG'nin Türkiye sınırından çekilmesini umduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, YPG'nin Türkiye sınırından çekilme eğiliminde olduğunu ve örgütün çekilmesini umduğunu ifade etti.

Washington’da seçmenlerle buluşan Trump, ABD askerlerini Barış Pınarı Harekatı bölgesinden çekme kararını değerlendirdi. Geçen yıl "Irak ile Bölgesel Kürt yönetimi arasında kaldığını" ifade eden Trump bu sefer de "Türkiye ile YPG arasında kaldığını" söyledi. Trump, "Kendi sınırımızı koruyamazken askerimizi Türkiye Suriye sınırında 50 yıl daha tutmamalıyız" dedi.

Kararı ne olursa olsun medyanın hedefi olacağını belirten Trump, "Aksine karar verseydim. Kalacağız, savaşacağız ve Türkiye’yi yeneceğiz deseydim yine, ne karar aldığıma bakılmaksızın nefret edeceklerdi." ifadesini kullandı.

"Uçağınız yoksa uçakları olan bir gücü yenmek çok zor"

Trump, "Kürtler (YPG) Türkiye sınırı boyunca 22 mil, 30 kilometrelik alandan çekilme eğilimindeler ve bu iyi bir şey. Bırakın onların (Türklerin) sınırları onların olsun" diye konuştu. ABD Başkanı, "Umarım çekilirler çünkü uçağınız yoksa savaş uçağı olan bir gücü yenmek çok zor" diye konuştu.

ABD'den Suriye'deki etnik ve dini azınlıklara 50 milyon dolar 

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki etnik ve dini azınlıkların haklarının korunması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlara 50 milyon dolarlık yardıma onay verdi. Söz konusu yardımın, Suriyeli insan hakları savunucu kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine ve rehabilitasyon süreçleriyle uğraşan yardım kuruluşlarına gönderileceği bildirildi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.