Trump: Türkiye'yi izliyorum, kuralına göre oynamazlarsa yaptırım uygularım

Trump: Türkiye'yi izliyorum, kuralına göre oynamazlarsa yaptırım uygularım

ABD Başkanı Donald Trump 'Kuralına göre oynamazlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak yaptırımlarla hedef alırım' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunu değerlendiren ve yakından izlediğini bildiren ABD Başkanı Donald Trump, "Kuralına göre oynamazlarsa Türkiye'ye ekonomik olarak yaptırım uygularım." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bölgedeki askerlerini çekme kararı alarak, Suriye'nin kuzeyindeki operasyona 'geçit veren' Donald Trump Türkiye'yi bir kez daha ekonomiyle tehdit etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Türkiye, Kürtlere saldırmayı uzun süredir planlıyordu. Onlar ilelebet savaşıyorlardı. Saldırının olduğu bölgenin yakınlarında herhangi bir yerde askerimiz ya da ordumuz yok. Ben sonu olmayan savaşları bitirmeye uğraşıyorum. İki tarafla da görüşüyorum. Bazıları bizden bölgeye on binlerce asker göndermemizi ve sil baştan yeni bir savaş başlatmamızı istiyor" dedi.

Türkiye'nin bir NATO üyesi olduğunu söyleyen Trump, "Başkaları diyor ki UZAK DUR, bırak Kürtler kendi mücadelelerini versin (bizim ekonomik yardımımızla). Diyorum ki, eğer kuralın göre oynamazlarsa Türkiye'ye ekonomik olarak yaptırımlar uygularım! Yakından izliyorum" ifadelerini kullandı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.