ABD Savunma Bakanı Esper: NATO ortağımız Türkiye'ye karşı savaş başlatamayız

ABD Savunma Bakanı Esper: NATO ortağımız Türkiye'ye karşı savaş başlatamayız

Fox News televizyonunda Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD Savunma Bakanı Mart Esper 'NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Ortadoğu'da bir savaş başlatamayız' diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD'li Fox News TV kanalında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin kendilerini çok kötü duruma düşürdüğünü belirten Esper, itirazlara rağmen Türk hükümetinin başta niyet edilen derinlikten daha aşağıya operasyonlarını genişleteceğini bildiklerini söyledi.

YPG'nin Rusya ve Esed rejimiyle bir anlaşma yaptığına işaret eden Esper "Bu da ABD askerlerini kuzeye hareket eden Suriye-Rusya ordusu ile güneye doğru ilerleyen Türk ordusu arasında bırakıyor. Bu bizi çok kötü bir duruma düşürüyor ve askerlerimizin güvenliği benim için önceliklidir." diye konuştu.

ABD'nin 15 bin kişilik Türk kuvvetlerini engelleyemeyeceğini söyleyen Esper, Türkiye'yi müzakerelerde ikna etmeye çalıştıklarını ve bu konuda ilerleme kaydettiklerini düşündüklerini ancak bunun böyle olmadığını gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin Kore'den Afganistan'a pek çok noktada ABD ile birlikte savaştığını hatırlatan Esper, "Uzun dönemli NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Ortadoğu'da bir savaş başlatamayız. Böyle bir durum söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.