ABD: Suudi Arabistan'la ilişkileri zayıflatmak vahim bir hata olur

ABD: Suudi Arabistan'la ilişkileri zayıflatmak vahim bir hata olur

ABD Dışişleri Pompeo, Suudi Arabistan ile ilişkileri zayıflatmanın "vahim bir hata olacağını" söyledi ve Kaşıkçı cinayeti ile Veliaht Prens Selman'ı ilişkilendiren doğrudan bir rapor olmadığını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kaşıkçı cinayeti nedeniyle uluslararası baskı altında olan Suudi Arabistan ile ilişkileri zayıflatmanın "vahim bir hata" olacağını belirtti. Pompeo ayrıca Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı ilişkilendiren doğrudan bir raporun bulunmadığını belirtti.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Kaşıkçı ile ilgili her türlü istihbaratı okuduğuna inandığını belirten Pompeo, "Veliaht Prens'in Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi için talimat verdiğine dair doğrudan bir rapor bulunmuyor" dedi. Kaşıkçı'nın da yazarları arasında bulunan Washington Post gazetesi Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Veliaht Prens Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddiasında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Pompeo Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamasını, ABD'nin Yemen'de Suudi Arabistan'a yardımını azaltma konulu bir Senato oylaması öncesi ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ile birlikte Senato'ya verdikleri ifadeden sonra yaptı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.