İsrail: ABD yeni Ortadoğu barış planını 2019'da açıklayabilir

İsrail: ABD yeni Ortadoğu barış planını 2019'da açıklayabilir

İsrail'in Birleşmiş Milletler'deki (BM) Büyükelçisi Danon, ABD'nin yeni Ortadoğu barış planını 2019'un başında açıklayabileceğini söyledi.

ABD'nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı Ortadoğu barış planının gelecek yılın başında olası sunumu konusunda İsrail ile görüştüğü bildirildi.

İsrail’in Birleşmiş Milletler’deki Büyükelçisi Danny Danon, basına yaptığı açıklamada, “Biz bu planın detaylarını bilmiyoruz. Ancak bizim bildiğimiz planın tamamlanmış olduğu. Şimdi artık soru, bu planın ne zaman sunulacağı? Onlarla görüşmemizden anladığımız kadarıyla bu 2019 yılının başında olacak.” dedi.

Ülkesinin yakın bir süre içinde seçimlere gidebileceğini hatırlatan Danon, “Biz her zaman İsrail’de bir seçim olabileceği gerçeğini söylüyoruz. Buradaki önemli konu, seçim kampanyasının ortasında bu planın açıklanıp, açıklanmayacağı. Görünüşte, hemen şimdi olmasa bile seçimlere doğru gidiyoruz. Başkan Trump, İsrail’deki siyasi tartışmaya müdahale etmeden bu planı açıklayabilir. Ancak seçim sırasında olursa, bu korkunç olur. ” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.