ABD Türkiye'ye S-400 yaptırımını inceliyor

ABD Türkiye'ye S-400 yaptırımını inceliyor

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump yönetiminin Rusya'dan S-400 satın alması ile ilgili Türkiye'ye yaptırımı incelediğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini almasıyla ilgili yaptırım konusunu incelemeye devam ettiklerini, ancak henüz karar verilmediğini söyledi.

Beyaz Saray önündeki gazetecilerden S-400 alımıyla ilgili Türkiye’ye yönelik yaptırımlar hakkında gelen bir soru üzerine Mnuchin, “Bu konuyu gözden geçiriyoruz, kesin bir karara dair bir yorum yapamam, ancak bunu inceliyoruz” yanıtını verdi.

ABD, S-400'lerin NATO sistemleriyle uyumlu olmadığını ve Lockheed Martin F-35 savaş uçağı için bir tehdit oluşturacağını belirtiyor.

Türkiye’nin Rusya ile imzaladığı anlaşma uyarınca geçtiğimiz Temmuz ayında S-400’lerin ilk bölümünü teslim almasının ardından, Washington-Ankara hattında gerilim tırmanmıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.