ABD: Ukrayna'daki savaş suçlarından İran da sorumlu tutulabilir

ABD: Ukrayna'daki savaş suçlarından İran da sorumlu tutulabilir

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Ukrayna'daki savaş suçları iddialarında Rusya ile birlikte İran'ı da sorumlu tutulabileceğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, mevcut durumda resmi bir tespit olmadığını ancak İran’ın Rusya ile Ukrayna’da savaş suçu işlediğine dair kanıt bulunduğunda Tahran yönetimini de savaş suçundan sorumlu tutacaklarını söyledi.

Price günlük basın toplantısında, Rusya’ya sağladığı silahlardan dolayı, İran’ın Rus ordusunun savaş suçu iddialarına ortak olarak değerlendirip değerlendirmediğine ilişkin bir sorulara yanıt verdi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Price, "Bu çalışma sürecinde Tahran yönetiminin veya üst düzey yetkililerinin savaş suçlarına ortak olduğunu veya bunlardan sorumlu olduğunu tespit etmemiz durumunda onları da sorumlu tutacağız.” dedi.

"İran'ın Rusya'ya silah verdiği sır değil"

"İran’ın Rusya’ya silah verdiğini ve Rus ordusunun bunu her gün Ukrayna sivil altyapılarına ve sivillerine karşı kullandığının sır olmadığını" ifade eden Price, Rusya’nın savaş suçu işlediğini kanaatine vardıklarını ancak diğer yabancı ülkeler için henüz resmi bir tespitte bulunmadıklarını kaydetti.

katki.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.