ABD vatandaşı olan IŞİD'lileri Suriye'den çıkarıyor

ABD vatandaşı olan IŞİD'lileri Suriye'den çıkarıyor

ABD'li yetkililerin, Suriye'de YPG'nin elinde bulunan 3 ABD vatandaşı IŞİD mensubunu ülkeye geri götürmek üzere bölgeye ekip sevk ettikleri bildirildi.

ABD, IŞİD içindeki üç önemli ismi ABD'ye taşımaya hazırlanıyor.

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, ABD'den dün bölgeye intikal eden özel bir heyetin Rakka'da gerçekleştirdikleri sorgulamanın hemen ardından YPG yöneticilerinden 3 ismi resmi olarak istedi.

Bölgedeki yerel kaynaklar, ABD'li heyete olumlu yanıtın verildiği ve ABD'nin üç tutukluyu birkaç gün içinde bölgeden çıkaracaklarını ifade etti.

İki gün önce Irak üzerinden Suriye'nin kuzeyine intikal eden ABD'li bir heyet, Rakka'daki YPG ve idare yetkililerine IŞİD'e mensup yeni bir grup ABD'li tutukluyu ABD'ye götüreceğini öğrenildi. Bölgedeki yerel kaynaklar, söz konusu ABD'li heyetin iki asker ve dört diplomattan oluştuğunu, Ayn İsa'da YPG ve idare yetkilileriyle bir araya geldiğini ve üç IŞİD'li tutukluyu beldedeki hapishaneden ABD'ye nakledeceğini bildirdiğini aktardı.

Tutukluların Uluslararası Koalisyona teslim edileceğini ve birkaç gün sonra ülkelerine gönderileceklerini aktarırken, isimleri veya örgüt içindeki pozisyonları hakkında bilgi vermedi.

Daha önce de YPG'liler, 22 Nisan'da 15 IŞİD mensubunu Tabka'daki hapishaneden, nakil sebebi veya nakledilenler içinde örgütün önde gelen isimlerinin olup olmadığı hakkında bilgi vermeden Ayn İsa'ya taşımıştı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.