ABD ve Güney Kore askeri tatbikatı askıya aldı

ABD ve Güney Kore askeri tatbikatı askıya aldı

Amerika Birleşik Devletleri ile Güney Kore, aralık ayında yapılması planlanan Vigilant Ace isimli hava savunma tatbikatını askıya aldı.

Euronews'in haberine göre, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Dana White, kararın, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ve Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo tarafından Kuzey Kore ile yürütülen diplomatik çabalara şans tanımak ve Kuzey Kore'nin nükleer çalışmalardan vazgeçmesini teşvik etmek amacıyla alındığını söyledi.

Mattis, Singapur'da devam eden Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) Savunma Bakanları Zirvesi kapsamında Güney Koreli ve Japon mevkidaşları ile bir araya gelmişti.

Güney ve Kuzey Kore liderleri bu yıl içerisinde Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması kapsamında 3 defa bir araya gelmişti.

Ayrıca Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un ile ABD Başkanı Donald Trump, haziran ayında Singapur'da görüşmüşlerdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın haziran ayında Amerikan ordusunun Güney Kore ile yaptığı askeri tatbikatları provokatif ve pahalı olarak nitelemesinden sonra Pentagon yaz aylarında yapılması beklenen "Freedom Guardian" (Özgürlük Bekçisi) tatbikatını askıya almıştı.

Kuzey Kore, Güney Kore'nin ABD ile askeri tatbikat yapmasına karşı çıkıyor.

Daha önce Washington ve Pyongyang, söz konusu tatbikatlardan ötürü birbirlerine karşı sert tehditlerde bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.