ABD'den Afganistan'da sivil katliamı

ABD'den Afganistan'da sivil katliamı

ABD öncülüğündeki güçlerin Afganistan'ın kuzeyinde ondan fazla sivili öldürdüğü bildirildi.

ABD öncülüğündeki güçlerin Afganistan'ın kuzeyindeki Lagman ilinde ondan fazla sivili öldürdüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın kuzeyindeki Lagman iline bağlı Alingar ilçesinde ABD ve Kabil hükümetine bağlı güçlerin ortak düzenlediği gece baskınında en az 10 sivil yaşamını yitirdi.

Kaynaklar, Alingar ilçesine bağı Nur Lam köyünde gerçekleştirilen baskında ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu ifade ediyor.

Afganistan'dan haber aktarımı yapan gazeteci ve aktivistler ise saldırıda ölen sivil sayısının 12 olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Temmuz ayında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada, Afganistan genelinde kayıt altına alınabilen sivil kayıplarına dair rakamın, 2018 yılının ilk altı ayında "endişe verici boyutlara" ulaştığı ifade edildi.

BM'nin açıklamasında 2018 yılının ilk altı ayında 1692 sivil kaybının kayıt altına alındığı belirtilmişti.

2001 yılındaki ABD işgalinden sonra 2009 yılından itibaren ülkede yaşanan sivil ölümlerinin kayıtlarını tutan BM, bu rakamın geçmiş dönemden bu yana en yüksek sivil kaybı olduğunu vurguladı.

 BM Afganistan Yardım Misyonu tarafından yayınlanan raporda, 2018 yılındaki sivil kayıplarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranlar yüzde 1 arttığı kaydedildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.