Taliban'dan uyarı: ABD Afganistan'da sistematik sivil katliamına başladı

Taliban'dan uyarı: ABD Afganistan'da sistematik sivil katliamına başladı

Taliban, Afganistan'da son zamanlarda artan sivil kayıplarına dair açıklamalarda bulundu.

Taliban, Afganistan'da özellikle son dönemde artış gösteren sivil kayıplarına dair bir açıklama yayınladı. Grubun resmi internet sitesi vasıtasıyla yayınlanan açıklama "İslam Emirliği'nin İnsanlığa Karşı Devam Eden Suçlara İlişkin Açıklaması" başlığını taşıyor.

Taliban bu açıklamayla "dünyadaki tüm şuurlu insanlara" uyarıda bulunduğunu belirtiyor ve "insan hayatını ve insan haklarını korumak için kurulan tüm organizasyonların, her insanın, siyasi, sosyal, hukuki ve medyaya ilişkin tüm grupların dikkatini hayati bir meseleye çekmek istediklerini" ifade ediyor.

Afganistan'da faaliyet gösteren grubun açıklamasından önemli satırbaşları:

- Taliban, "17 yıllık savaş neticesinde ülkede yaşanan her şeyin çoğu kimseye artık sıradan olaylar gibi geliyor olduğunu", fakat "ABD ve ABD destekli Kabil hükümeti güçlerinin şu an Afganistan'ın izole ve çatışmadan uzak bölgelerinde sıradan sivillere karşı her türlü silahla sistematik bir katliam yürüttüğünü" belirtiyor.

- Taliban'a göre bu açıklama "ne bir siyasi amaç ne de propaganda" amacı güdüyor, bunun aksine açıklamanın amacı "sıradan Afgan halkın canlarını korumak ve süren katliamı durdurmak."

- Yapılan açıklamada "ABD güçlerinin Afganistan'ın izole bölgelerinde sebepsiz şekilde evleri bombaladığı, baskınlar düzenlediği ve yağmalar gerçekleştirdiği" dile getiriliyor. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in, ülkede ABD hava saldırıları nedeniyle ölen sivillerin sayısında yüzde 52 artış olduğu yönündeki raporu da hatırlatılıyor.

- Açıklama içerisinde, 16-23 Eylül tarihleri arasında sivillere yönelik saldırılardan bir kesite de yer veriliyor. Buna göre bu saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 83 sivil yaşamını yitirirken 28 sivil de yaralandı. Saldırıların doğrudan sivillerin evlerine gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

- Taliban, bu saldırıların kendisine medyada yer bulamadığını söyleyerek, eğer bu saldırılara bir son verilmezse, bunun insanlığa karşı ihanet ve tecavüzün bir diğer örneği olacağını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.