ABD'de F-35B tipi savaş uçağı düştü

ABD'de F-35B tipi savaş uçağı düştü

ABD'nin Güney Karolina bölgesinde F-35B tipi savaş uçağının düştüğü bildirildi.

ABD'nin Güney Karolina bölgesinde F-35B tipi savaş uçağının düştüğü bildirildi.

CNN'in aktardığı habere göre, ABD'nin Güney Karolina eyaletine bağlı Beaufort bölgesinde ABD Deniz Kuvetleri'ne ait F-35B tipi savaş uçağı düştü.

Düşen uçağı pilotunun kendisini fırlattığı bilgisi aktarılırken pilotun sağlık durumuyla ilgili detay paylaşılmadı.

domh2qbw0aacfxu.jpg

Savaş uçağının düştüğü bölgeden

Dün ilk saldırısını düzenlemişti

ABD'li üç savunma bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgilere göre, ABD ordusunun F-35 müşterek saldırı jeti, Perşembe günü ilk hava akını görevini gerçekleştirmişti.

Söz konusu saldırının Afganistan’da bir 'Taliban hedefine' yönelik gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırıda F-35’e USS Essex saldırı gemisinden havalanan Deniz Piyadelerine ait hava araçları eşlik etti.

Deniz Piyadeleri şu açıklama ile saldırıyı duyurdu: “Görev çerçevesinde F-35B, alan temizleme operasyonlarına destek amacıyla bir hava saldırısı ifa etmiş olup, saldırı sahadaki komutan tarafından başarılı olarak teyit edilmiştir.”

Öte yandan bazı yerel kaynaklar, ABD'nin Afganistan'da F-35B kullanarak düzenlediği hava saldırısında birden fazla sivilin yaşamını yitirdiğini aktarıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.