Taliban "ABD ile görüşme" iddiasını yalanladı

Taliban "ABD ile görüşme" iddiasını yalanladı

Taliban, ABD ile birebir görüşmeler yürütüldüğüne dair haberleri yalanladı.

Afganistan'da faaliyet gösteren Taliban, ABD ile görüştüklerine dair basında çıkan haberlere karşı bir açıklama yayınladı.

Grubun resmi internet sitesinde yayınlanan ve Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid'in imzasını taşıyan açıklamada, ABD ile görüşme iddiaları net bir dille yalanlandı.

Taliban'ın yaptığı açıklamada bazı medya kaynaklarının, Taliban ile ABD arasında Afganistan'da yer alan Bagram'da ve Dubai'de görüşmeler gerçekleştirildiği haberine yer verdiği hatırlatıldı ve "Bu iddiaları kesinlikle reddediyoruz. İslam Emirliği’nin diplomatik işler için kullandığı uluslararası çapta bilinen resmi bir adresi mevcuttur. Amerika dahil bütün ülkeler bu ofisle irtibat kurmakta ve ziyaret etmekte özgürdür." ifadesine yer verildi.

Taliban, ABD'lileri kendisini Taliban olarak tanıtıp kandıran kişiler olabileceğini öne sürdü: "Daha önce böyle tuzaklara düştüğünü bildiğimiz Amerikalıları kandırmak için bazı kişilerin ekonomik ve diğer çıkarları için kendilerini İslam Emirliği'nin temsilcileri olarak tanıtmış olması ihtimal dahilindedir. Bizimle diplomatik olarak irtibata geçmek için tek adresin Siyasi Ofis olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz."

Taliban, Afganistan'da etkinliğini artırırken ABD bir süredir bölgede olası bir ateşkes için girişimlerini sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.