Taliban 'Kabil hükümeti ile barış görüşmesi' iddialarını yalanladı

Taliban 'Kabil hükümeti ile barış görüşmesi' iddialarını yalanladı

Kabil hükümetine bağlı bir heyet ile Taliban yetkililerinin hafta içinde bir araya geldiği iddiasını Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid yalanladı.

Kabil hükümetine bağlı bir heyeti ile Taliban temsilcilerinin hafta içinde Suudi Arabistan'da bir araya geldiği iddia edilmiş, heyetlerin nerede görüştükleri ve hangi konuları müzakere ettikleri açıklanmamıştı.

Konuyla ilgili Eşref Gani hükümetinden ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan herhangi bir yorum gelmezken, Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Taliban'ın resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak görüşme iddialarını yalanladı.

Kısa bir açıklamayla Taliban böyle bir görüşmenin gerçekleşmediğini dile getirdi. Taliban birçok kez bu ve benzeri barış görüşmelerine katılmadıklarını, Taliban ile alakası olmayan üçüncü tarafların para ve itibar kazanmak için kendilerini Taliban lideri gibi tanıtarak Kabil hükümeti ve ABD'yi aldattığını açıklamıştı.

Kabil hükümeti Taliban ile barış görüşmeleri için kararlı

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, hükümetin Taliban ile barış görüşmesi için kararlı olduğunu bildirdi.

Abdullah, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "terör örgütlerine karşı mücadeleyi sürdürdüklerini, terörü yok etmek için ellerinden geleni yapmaya gayret ettiklerini" belirtti.

İsim vermeden Pakistan'ı hedef alan Abdullah, "bazı ülkelerin terör gruplarını kendi çıkarları için kullandığını ancak teröre karşı hep birlikte ciddi bir mücadele verilmesi gerektiğini" vurguladı.

Abdullah, ''Afganistan hükümeti, Taliban ile barış görüşmesi için kararlı.'' dedi. Taliban'a barış çağrısı yapan Abdullah, barışı kabul etmeleri durumunda örgüt üyelerinin Afgan vatandaşının sahip olduğu tüm haklardan faydalanacağını dile getirdi.

Kaynak: Euronews, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.