"Taliban ile barış görüşmesi için kararlıyız"

"Taliban ile barış görüşmesi için kararlıyız"

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah, hükümet olarak Taliban ile barış görüşmeleri yürütmeye kararlı olduklarını öne sürdü.

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

"Taliban ile barış görüşmesi için kararlıyız"

Abdullah, "terör örgütlerine karşı mücadeleyi sürdürdüklerini, terörü yok etmek için ellerinden geleni yapmaya gayret ettiklerini" belirtti.

"Bazı ülkelerin terör gruplarını kendi çıkarları için kullandığını" savunan Abdullah, buna karşı hep birlikte ciddi bir mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.

Abdullah, ''Afganistan hükümeti, Taliban ile barış görüşmesi için kararlı'' dedi. Taliban'a barış çağrısı yapan Abdullah, barışı kabul etmeleri durumunda Taliban üyelerinin Afgan vatandaşının sahip olduğu tüm haklardan faydalanacağının altını çizdi.

''Örgüt kampları kapatılmalı''

"Hangi ülkede olursa olsun terör örgütlerinin kamplarının kapatılması ve liderlerinin yakalanarak adalet karşısına çıkarılması" gerektiğine dikkat çeken Abdullah, sorunun ancak bu şekilde üstesinden gelinebileceğini aktardı.

Abdullah, ''Afganistan halihazırda kuraklık, göç ve terör gibi birçok sorunla mücadele veriyor. Bu mücadelede dost ülkelerin desteğini bekliyoruz'' diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.