Taliban'dan Reuters'a yalanlama

Taliban'dan Reuters'a yalanlama

Taliban, Reuters haber ajansının kendileriyle ilgili servis ettiği birden fazla haber konusunda bir açıklama yayınladı.

Afganistan'ın büyük bir bölümünü kontrolü altında tutan Taliban, son dönemde İngiltere merkezli Reuters haber ajansının kendileriyle ilgili servis ettiği birden fazla haber konusunda bir açıklama yayınladı.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yayınlanan açıklamada, Reuters'ın servis ettiği haberlerin aslı olmadığı ifade edildi.

Taliban sözcüsünün açıklaması şu şekilde:

"Batılı haber ajansı Reuters yayınladığı bir haberde, sözde iki İslam Emirliği (Taliban kastediliyor) yetkilisinin müzakereler, esirlerin serbest bırakılması ve bazı diğer konularda açıklamalar yaptığını iddia etti.

İslam Emirliği, politikalarını ilan etmek için resmi kanallarını ve sözcülerini kullanmaktadır. Eğer medyaya konuşulması veya görüş paylaşımı yapılması ihtiyacı hasıl olursa, bu resmi sözcüler ve makamlar tarafından yapılır.

Kimliği bilinmeyen kişileri İslam Emirliği'nin üst düzey yetkilileri olarak gösterip, bu kişilere dayandırılan haberler yapmak, meseleler hakkında yanlış bilgi yaymayı ve belirsizlik ortamı yaratmayı hedefleyen batı propagandasının bir parçasıdır.

Medya kanallarının profesyonellik çerçevesinde çalışmasını, resmi politika ve görüşler için İslam Emirliği'nin resmi kanalları ile irtibata geçilmesini ve İslam Emirliği'nin resmi görüşü diye asılsız ve uydurma haberler yapılmasına son verilmesini istiyoruz.

Bu girişimler söz konusu medya kanallarının itibarını zedelemekten başka bir işe yaramamakla beraber, kötü niyetli çevrelerin bu haberleri yayarak arzuladıkları hedeflerine ulaşması mümkün değildir."

Reuters haber ajansı kısa bir süre önce Taliban yetkilisi olduklarını öne sürdüğü kişilere dayandırdığı birden fazla haberde, ABD ve Kabil hükümetiyle Taliban arasındaki müzakereler konusunu gündeme taşımıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.