Taliban'dan 'yetim ve muhtaçlara yardım' çağrısı

Taliban'dan 'yetim ve muhtaçlara yardım' çağrısı

Taliban, Afganistan'daki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılması için çağrıda bulundu.

Taliban, resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak ülkedeki ihtiyaç sahiplerine yardım çağrısında bulundu.

Taliban'a bağlı "İhtiyaç Sahipleri, Yetimler ve Engelliler Komisyonu" tarafından yayınlanan ve "tüm İslam alemini" muhatap aldığı belirtilen mesajda yer alan satır başları şu şekilde:

"Afganistan 40 yıldır işgal altında"

- "Hepinizin bildiği üzere sevgili vatanımız Afganistan son 40 yıldır farklı kafirlerin ve vahşi yabancı işgalcilerin direkt saldırılarına ve kanunsuz işgallerine maruz kaldı. Bu talihsiz dert bugün de Amerikan askerlerinin şahsında devam etmektedir.

Devam eden kanlı savaş ve vahşi yabancı işgalcilerin acımasız bombardımanları sebep olduğu diğer felaketlerin yanı sıra kim bilir kaç tane Afgan'ı sakat, yetim ve aciz bıraktı."

"Yardıma muhtaç aileler"

- "Afganistan’ın her tarafında olduğu gibi özellikle İslam Emirliği'nin kontrolü altındaki uzak bölgelerde yardıma muhtaç aileler, yetimler ve zalim kafir güçler tarafından hedef ayrımı gözetmeksizin yapılan bombardımanlar ve saldırılar sonucu engelli olmuş insanlar bulunmaktadır. Bu insanların herhangi bir geliri olmadığı için çok kötü şartlar altında yaşamaktadırlar.

Bu insanların tek umutları, Müslümanların mali yardımı ve desteğidir. Yapacağınız en küçük yardım dahi kim bilir ne kadar zamandır gülmeyi unutmuş yetimleri yeniden tebessüm ettirecektir.

İslam Emirliği İhtiyaç Sahipleri, Yetimler ve Engelliler Bakanlığı, dünyanın neresinden olursa olsun, bizi düşünen şefkatli Müslümanlar tarafından nakdi veya diğer çeşitlerde ulaştırılan yardımların ve desteklerin gerekli kurallara riayet edilerek ihtiyacı olan insanlara en hızlı şekilde ulaştırılacağını tam manasıyla taahhüt eder."

Afganistan'a insani yardımlar

Afganistan'a ulaşan insani yardımların büyük bir kısmı, ülkenin başkenti Kabil ve kuzey kesimler ile sınırlı kalıyor. Afganistan'ın daha yoksul olan güney kesimine ise gerek savaşın yoğunluğu, gerekse bölgede köklü insani yardım faaliyetlerinin hiç gerçekleşmemiş olması sebebiyle önemli bir insani yardım ulaşmıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.