ABD'de Rus vatandaşına 'seçimlere müdahale' soruşturması

ABD'de Rus vatandaşına 'seçimlere müdahale' soruşturması

ABD'de 44 yaşındaki bir Rus vatandaşına "ABD aleyhine bilgi savaşı yürütmek ve adayları itibarsızlaştırmak" suçlamaları kapsamında soruşturma açıldı.

ABD, gelecek ay düzenlenecek kongre ara seçimi öncesi yürütülen propaganda kampanyasında "mali açıdan kilit rol" oynadığı gerekçesiyle ilk defa bir Rus vatandaşı hakkında soruşturma başlatıldı.

İsmi Elena Alekseevna Khusyaynova olan 44 yaşındaki kadın, Rus oligark Evgeny Viktorovich Prigozhin tarafından kurulan Project Lakhta şirketinin muhasebe şefi olarak görev yapıyordu.

ABD'de açılan soruşturmaya göre, Rus vatandaşı, sosyal medya aracığıyla ve diğer yolları kullanarak "ABD aleyhine bilgi savaşı yürütmek ve adayları itibarsızlaştırmakla" suçlanıyor.

Geçtiğimiz şubatta özel yetkili savcı Robert Mueller Rus oligark Prigozhin'in de aralarında bulunduğu 13 Rus vatandaşı ve milyarderin sahibi olduğu şirketler hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bu kişi ve kurumlar, son başkanlık seçimleri öncesinde Donald Trump'ın lehine, Demokrat aday Hilary Clinton'ın ise aleyhine manipülasyonda bulunmakla suçlanıyordu.

Savcı Mueller bu soruşturma kapsamında haziran ayında 12 Rus istihbarat görevlisini, Demokrat Parti'nin bilgisayar ağını 2016 yılındaki seçimlerde çökertmekle suçlamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.