ABD ve Kolombiya'dan 'Venezuela'ya diplomatik tecrit' kararı

ABD ve Kolombiya'dan 'Venezuela'ya diplomatik tecrit' kararı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Venezuela’ya yönelik diplomatik tecrit uygulama konusunda anlaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, ülkenin kuzeyindeki Cartagena’da yaptıkları görüşme sırasında "Venezuela’ya yönelik diplomatik tecrit uygulama" konusunda anlaşmaya vardı.

Pompeo ve Duque yaptıkları ortak açıklamada, “Kolombiya'daki köklü demokratik gelenekler, onu Venezuela’da demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü desteklemek için bölgesel çabaların tabii lideri yapıyor” ifadelerini kullandı.

Pompeo, Kolombiya Devlet Başkanı ile yaptığı görüşme sırasında "Venezuelalıların demokratik mirasını yeniden kazanmasına ve ülkenin içinde bulunduğu ciddi krizden kurtulmasına yardımcı olmak için bölgesel ve uluslararası müttefiklerle işbirliği yapılması gerektiğini" vurguladı.

"Tüm ülkeler Maduro’ya karşı birleşmeli"

Kolombiya Devlet Başkanı geçtiğimiz Ağustos ayında göreve geldiğinde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu diplomatik olarak tecrit etme vaadinde bulunmuştu. Duque ayrıca 'diktatör’ olarak nitelediği Maduro rejiminin reddedilmesi çağrısında da bulunmuştu.

Duque, yayınlanan ortak bildiride, “Tüm ülkeler, Venezuela’daki diktatörlüğü reddetmeli, anayasal düzeni sağlamak için her türlü çabayı göstermelidir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.